Op dit moment is zo'n 95 procent van de huizen aangesloten op het aardgasnet. Dat wordt stap voor stap minder, omdat fossiele brandstoffen zoals aardgas plaatsmaken voor duurzame alternatieven. Dit is nodig om klimaatverandering te beperken. Nederland gaat over op verwarming met elektrische warmtepompen, zonneboilers en duurzame warmtenetten. Ook groen gas of waterstof is een duurzame optie, maar dat zal naar verwachting beperkt worden toegepast. 

 

U bent u aan het oriënteren wat voor u de beste opties zijn als u huis 'gasloos' wordt. Wat zijn de alternatieven voor verwarmen op gas?  Wat past het beste bij uw woning? Wat zijn de consequenties en wat hangt hiermee samen? Is extra isolatie nodig? Blijft het huis comfortabel?

 

Deze vragen worden beantwoord in een maatwerkadviesrapport, speciaal gericht op 'gasloos' wonen. De start is een 'energielabel' berekening waarin de bestaande toestand wordt vastgelegd. Daarna wordt er middels een uitgebreid maatwerkadvies ingegaan op 'gasloos' wonen, waarin ook de benodigde investering en besparingen worden vermeld. Dit alles met een gecertificeerd softwareprogramma Vabi.  Het rapport wordt afgestemd op o.a. uw wensen, gezinssamenstelling en toekomstplannen, zodat u maatregelen neemt waarvan uw later geen spijt krijgt. Een renovatie kan in 1 keer tot gasloos wonen, maar u kunt het rapport ook gebruiken om een plan voor de toekomst te maken waarin u de maatregelen stap voor stap uitvoert.

Kosten zijn afhankelijk van de grootte en type woning, vanaf €950 incl. BTW. 

 

Een andere optie is een 'woningscan' of 'rondje huis'. Hier gaan we op een zeer praktische manier kijken wat voor u en uw woning mogelijk is. Dit wordt vastgelegd in een kort rapport (en dus niet op basis van berekeningen). Voor veel mensen is dit voldoende informatie om verder te kunnen.

Kosten zijn €215 incl. BTW.