Appeltaartgesprekken

Hoe kunnen we slim omgaan met energie? Wat kun je zelf doen om energie te besparen? Hoe kan ik mijn huis het beste isoleren en welke zonnepanelen leveren het meeste op?

 

Veel mensen weten niet goed hoeveel energie ze verbruiken, hoe de energierekening is opgebouwd, welk apparaat het meeste verbruikt of welke maatregelen ze nu het beste kunnen nemen om energie te gaan besparen.

 

Leren van elkaar

Daarom organiseren diverse gemeenten de zogenaamde ‘appeltaartgesprekken’. Een appeltaartgesprek bestaat uit twee delen. Eerst wordt een energie-scan van een woning gemaakt en vervolgens worden diverse buurtbewoners uitgenodigd. Samen met de buurtgenoten, wordt onder het genot van een appeltaart, de energiescan besproken. Zo krijgt de hele buurt inzicht in besparingsmogelijkheden!

Met de Energiescan ontdekt u hoe u uw woning kunt verduurzamen en hoe u een aangenaam en gezond leefklimaat in huis creëert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen, beglazing, isolatiematerialen en ventilatie. Deze oplossingen zorgen voor een lagere energierekening én uiteindelijk ook voor een waardevermeerdering van uw woning!

Het appeltaartgesprek wordt begeleid door mij, een onafhankelijk deskundige. Tijdens het appeltaartgesprek wordt niets verkocht. Er wordt geadviseerd over energiebesparing, er worden tips gegeven en misschien wel het belangrijkste: buren wisselen onderling hun ervaringen uit.

 

Deze appeltaartgesprekken is een initiatief van MKDO (Daan Overeem) en Lette Advies (Laurette Bulkens)